Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: BofA: Φτωχή ανάκαμψη το 2021 στην Ελλάδα
[Κέρδος]: BofA: Φτωχή ανάκαμψη το 2021 στην Ελλάδα

[Κέρδος]: BofA: Φτωχή ανάκαμψη το 2021 στην Ελλάδα

Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη η Bank of America Research για την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας φέτος, αλλά αισιοδοξεί ότι το 2022 θα είναι χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ υπολογίζεται σε μόλις 2,7%, ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο 5,4%.

H BofA βλέπει κινδύνους για το Tαμείο Ανάκαμψης, το πακέτο NGEU, το οποίο συνδέεται άμεσα με το διπλασιασμό της ανάπτυξης στη χώρα μας το 2022. Η λιγότερο φιλόδοξη δημοσιονομική απάντηση της ΕΕ έναντι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη BofA κινδυνεύει τώρα και οι αγορές το αγνοούν.

Το πακέτο NGEU, από όλες τις χώρες, πρέπει να εγκριθεί για να μπορέσει να ξεκινήσει. Η Γερμανία το ψήφισε στο κοινοβούλιο της με μεγάλη πλειοψηφία (πάνω από τα δύο τρίτα). Στις 26 Μαρτίου, το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο (GCC) εμπόδισε τον πρόεδρο να υπογράψει το νομοθέτημα στο πλαίσιο μιας νομικής πρόκλησης κατά του NGEU. Η πρόκληση υποστηρίζει ότι η NGEU δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα ή με τις συνθήκες της ΕΕ.

Χωρίς τη γερμανική συγκατάθεση δεν υπάρχει πρόγραμμα NGEU. Όλοι οι εμπειρογνώμονες που κατέθεσαν ενώπιον της επιτροπής υποθέσεων της ΕΕ του Bundestag υποστήριξαν ότι το NGEU ήταν συμβατό, τόσο με το γερμανικό Σύνταγμα, όσο και με τις συνθήκες της ΕΕ. Σε ένα θετικό σενάριο, το οποίο φαίνεται να είναι το βασικό σημείο, η πορεία του NGEU θα ξεκαθαρίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες (Μάιος / Ιούνιος) και χωρίς σημαντική καθυστέρηση την ανάπτυξή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!