Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: BBG: Μισό φόρο προσφέρει στους ξένους η Αθήνα
[Κέρδος]: BBG: Μισό φόρο προσφέρει στους ξένους η Αθήνα

[Κέρδος]: BBG: Μισό φόρο προσφέρει στους ξένους η Αθήνα

Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το θετικό ιστορικό της στην καταπολέμηση του κορωνοϊού για να προσελκύσει ξένους στη χώρα και υπόσχεται ότι το μισό τους εισόδημα θα είναι αφορολόγητο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να επιλέγουμε πού ζούμε και εργαζόμαστε», τονίζει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει και φορολογικά κίνητρα εκτός από τον ήλιο».

Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain στη χώρα θεωρούνται κλειδιά για την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει το πρακτορείο. Με το νέο σχέδιο φορολογικών κινήτρων η ελληνική κυβέρνηση έχει το βλέμμα και στο Brexit και τους εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους που θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Βρετανία, προσθέτει.

Η Ελλάδα έχει φορολογικό συντελεστή 44% για έσοδα άνω των 40.000 ευρώ. Το νέο σχέδιο κινήτρων θα αφορά μάξιμουμ σε επταετία για όσους εργαζόμενους θέλουν να μεταφέρουν τη φορολογική τους βάση στην Ελλάδα ενώ θα ισχύσει και για την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!