Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Attica Bank : Στο ΤΧΣ οι αποφάσεις
[Κέρδος]: Attica Bank : Στο ΤΧΣ οι αποφάσεις

[Κέρδος]: Attica Bank : Στο ΤΧΣ οι αποφάσεις

Στην Σολομώντειο λύση να προχωρήσει η Attica Bank σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με…παράθυρο να συμμετάσχει σε αυτή ο προτιμητέος επενδυτής, που είναι το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington, εφόσον συναινέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Ειδικότερα, το Δ.Σ αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή για ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και να προχωρήσει σε αύξηση υπέρ των παλαιών μετόχων, ως αποτέλεσμα της άγονης διαδικασίας, ως προς το σκέλος να βρεθεί επενδυτής ή σχήμα επενδυτών, που θα κάλυπτε την αύξηση χωρίς αιρέσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington, η προσφορά του οποίου προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στην ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων και σε δεύτερη φάση την απόκτηση του ελέγχου και την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, να βάλει περί τα 80 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου ως 240 εκατ. ευρώ και να καλύψει Μετατρέψιμο Ομολογιακό ή CoCo, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που θα εκδώσει εν συνεχεία η Attica. Οι όροι, όμως, που προτείνουν για τη μετατροπή προκαλούν ακραίο dilution στο ΤΧΣ, το οποίο καλείται να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις.

Εξ ου και το Δ.Σ της τράπεζας ανακήρυξε το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington αλλά αποφάσισε όπως συνεχιστούν, με τη συνδρομή των χρηματοοικονομικών συμβούλων της Τράπεζας, «AXIA Ventures Group Ltd» και «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», οι συζητήσεις με αυτόν προκειμένου να διερευνηθεί συμμετοχή του στην Αύξηση και στην περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!