Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Attica Bank: Στο ΔΣ οι προσφορές των επενδυτών για την ΑΜΚ
[Κέρδος]: Attica Bank: Στο ΔΣ οι προσφορές των επενδυτών για την ΑΜΚ

[Κέρδος]: Attica Bank: Στο ΔΣ οι προσφορές των επενδυτών για την ΑΜΚ

Ολοκληρώθηκε με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων (data room) η διαδικασία της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

Οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν είναι 4 με 6 τις οποίες και θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στην επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του.

Η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Νωρίτερα το Euro2day,gr είχε μεταδώσει ότι ολοκληρώνεται το βράδυ η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών, οι οποίοι θα δεσμευτούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου ως 240 εκατ. ευρώ, στην οποία επιδιώκει να προχωρήσει η Attica BankΑΤΤ 0,00%, προκειμένου να ενδυναμώσει τους κεφαλαιακούς της δείκτες και να χρηματοδοτήσει το αναγκαίο διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου χορηγήσεών της.

Από όσους υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας, περίπου έξι επενδυτές συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργά στο Virtual Data ως το τέλος. Κάποιοι εξ αυτών ενδιαφέρονται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της σχεδιαζόμενης ΑΜΚ, αναλαμβάνοντας ρόλο βασικού μετόχου, ενώ υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται για συνεπένδυση.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα είχε κατατεθεί, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, μια προσφορά από επενδυτή, που δεν διεκδικεί ρόλο στρατηγικού και αναμένεται τουλάχιστον άλλη μια. Με δεδομένο ότι δεν δόθηκε, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, η δυνατότητα ενός εξαντλητικού due diligence είναι πιθανόν οι όποιες προσφορές κατατεθούν να ενέχουν σοβαρές αιρέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!