Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ασφαλιστικό: Διπλός πονοκέφαλος με εκκρεμείς συντάξεις και αναδρομικά
[Κέρδος]: Ασφαλιστικό: Διπλός πονοκέφαλος με εκκρεμείς συντάξεις και αναδρομικά

[Κέρδος]: Ασφαλιστικό: Διπλός πονοκέφαλος με εκκρεμείς συντάξεις και αναδρομικά

Η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων καθώς και η εν αναμονή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των δώρων – επιδομάτων σε κύριες και επικουρικές εξακολουθούν να αποτελούν δύο από τις βασικές αβεβαιότητες της ελληνικής οικονομίας, όπως περιγράφονται στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η εκκαθάριση των καθυστερούμενων συντάξεων συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με τους κάθε φορά στόχους που θέτει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ και οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις δημιουργούν πρόσθετη αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021, το κόστος για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, επισημαίνει η Κομισιόν, παρέμεινε σταθερό στα 360 εκατ. ευρώ έναντι 359 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2021, που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη έκθεση. Αυτό μεταφράζεται από την Ε.Ε. σε απόκλιση από τον στόχο, κατά 251 εκατ. ευρώ.

Οι κύριοι παράγοντες πίσω από την… υποαπόδοση, όπως τους καταγράφει η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης, είναι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων που θα αύξαναν τον ρυθμό έκδοσης νέων συντάξεων καθώς και μεγαλύτερος αριθμός νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης. Και πράγματι, έχει επισημανθεί ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται δραματική αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα και ο ρυθμός εκκαθάρισης να επιβραδύνεται και το κόστος να αυξάνεται.

Πλέον, ο στόχος για την πλήρη εκκαθάριση των καθυστερούμενων συντάξεων έχει μετατεθεί για τα μέσα του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!