Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη
[Κέρδος]: Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

[Κέρδος]: Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Τεχνολογική ώθηση για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street με τη μετοχή της Apple να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό.

Σημειώνεται ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ενδεχομένως να ήταν ακόμα πιο ισχυρό αν δεν προβλημάτιζαν τα 60.000 νέα κρούσματα σε διάστημα μόλις 24 ωρών στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μέτρηση-ρεκόρ με το σύνολο των κρουσμάτων πλέον να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Η ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα στις ΗΠΑ δημιουργεί αμφιβολίες για την επιτυχή επανέναρξη της αμερικανικής οικονομίας», σχολίασε ο αναλυτής Jim Paulsen στο CNBC.

Στο εταιρικό μέτωπο, θύμα της πανδημίας έπεσε μια από τις πιο ιστορικές Εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων στις ΗΠΑ. Η Brooks Brothers υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, καθώς συνεχίζει να αναζητά αγοραστή. Η Εταιρεία που έχει ντύσει 40 Προέδρους των ΗΠΑ, αντιμετώπιζε προβλήματα κόστους πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και είχε ξεκινήσει διαδικασίες πώλησης ήδη από το 2019.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% ή 177 μονάδες, στις 26.067, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,78% στις 3.169 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,44% στις 10.492 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+2,5%), Apple (2,1%) και Microsoft (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (-3,6%) και Walmart (-1,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!