Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αναβάθμιση-έκπληξη για Ελλάδα από Moody’s
[Κέρδος]: Αναβάθμιση-έκπληξη για Ελλάδα από Moody’s

[Κέρδος]: Αναβάθμιση-έκπληξη για Ελλάδα από Moody’s

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε Βa3 από Β1 προχώρησε ο οίκος Moody’s ενώ διατήρησε το σταθερό outlook της αξιολόγησης.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση βασίζεται:

-Στις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν μια διατηρήσιμη βελτίωση στην ισχύ των θεσμών και έχουν επιφέρει ήδη απτή πρόοδο σε τομείς όπως η φορολογική διοίκηση και η καταπολέμησης της διαφθοράς. Οπως εκτιμά ο οίκος, το ρίσκο ανατροπής των σημαντικών βελτιώσεων είναι χαμηλός.

- Οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι θετικές παρά την βραχυπρόθεσμη αρνητική επίδραση της πανδημίας, ιδίως στον κλάδο του τουρισμού.

Η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί απο τις συνεχιζόμενες προσπάθειες βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, σε συνδυασμό με τα πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι αναπτυξιακές προοπτικές, σε συνδυασμό με επιστροφή σε νουνεχή δημοσιονομική στάση, θα οδηγήσει σταδιακά σε ανατροπή της τρέχουσας ανοδικής τάσης του χρέους. Η Ελλάδα επωφελείται από πολύ ευνοϊκή δομή χρέους, επισημαινει ο οίκος.

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι θα χρειαστεί χρόνος προτού αφομοιωθούν και αποδώσουν πλήρως οι θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Επίσης, ο τραπεζικός κλάδος, παρά τις περαιτέρω βελτιώσεις ολόκληρο το προηγούμενο έτος, απαιτεί ακόμη ισχυρές κινήσεις για να βελτιώσει την αδύναμη ποιότητα ενεργητικού.

Οι μεταρρυθμίσεις

Οπως επισημαίνει ο οίκος, οι βελτιώσεις στους θεσμούς και τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα είναι ορατές σε τομείς όπως η ανεξάρτητη αρχή εσόδων που οδηγεί σε υψηλότερα φορολογικά έσοδα και η βελτιωμένη συμμόρφωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!