Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ανάπλαση Σκορπιού: Επιχορήγηση 4.3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για το 5άστερο ξενοδοχείο
[Κέρδος]: Ανάπλαση Σκορπιού: Επιχορήγηση 4.3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για το 5άστερο ξενοδοχείο

[Κέρδος]: Ανάπλαση Σκορπιού: Επιχορήγηση 4.3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για το 5άστερο ξενοδοχείο

Εγκρίθηκε πρόσφατα κρατική χρηματοδότηση ύψους 4.332.346 εκατ ευρώ, ως ενίσχυση στην επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, καθώς αυτή εντάχθηκε στην Γραμματεία ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης,
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ριμπολόβλεφ, διαθέτει περιουσία της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Forbes.

Το επενδυτικό σχέδιο που χρηματοδοτείται αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί, που ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε πάνω από 100 εκατ. δολάρια από την Αθηνά Ωνάση, για να το κάνει δώρο στην κόρη του Εκατερίνα.
Το νέο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής, θα έχει δυναμικότητα 30 δωματίων και 60 κλινών και θα κοστίσει 26.6 εκατ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία LUXURIOUS AEROPI ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο LUXURIOUS AEROPI Α.Ε.

Το ξενοδοχείο εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης για το VIP Exclusive Club στο νησί.
Το προφίλ της επένδυσης για το VIP Exclusive Club στο Σκορπιό
Το έργο, όπως αναφέρει το michanikos.gr χωρίζεται σε εννέα κτιριακές ενότητες σε έκταση 430.947,10 τ.μ.. Θα κατασκευαστούν νέα κτίσματα αλλά και θα διατηρηθούν και υφιστάμενα, όπως η λεγόμενη Ροζ Βίλα της Χριστίνας Ωνάση, που θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.
Επίσης προβλέπονται:
–ένα κύριο ξενοδοχειακό συγκρότημα δόμησης 9.420 τ.μ. που περιλαμβάνει την κύρια κατοικία (Master Suite), δύο μεγάλες βίλες (VIP1, VIP2) και βίλες μεσαίου μεγέθους (VIP3, VIP4, Guest Pavilion 1,2).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!