Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed
[Κέρδος]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

[Κέρδος]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα ενώ δεν προέβη σε αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Όπως αναμενόταν από την αγορά, οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να κρατήσουν τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και το μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, καθώς βλέπουν επιβράδυνση της ανάκαμψης.

«Ο ρυθμός της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες, με τα προβλήματα να είναι συγκεντρωμένα στους τομείς που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ανακοινωθέν επαναλαμβάνει ότι η πανδημία «προκαλεί τρομακτικές αντιξοότητες σε οικονομικό και ανθρώπινο επίπεδο στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο».

Οι αξιωματούχοι άφησαν δεν έκαναν κάποια αλλαγή στο ανακοινωθέν πέρα από την επισήμανση ότι η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. «Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης και της προόδου στο μέτωπο των εμβολίων» επισημαίνεται.

Πάουελ: Καθοριστικοί οι εμβολιασμοί
H πορεία της οικονομίας συνεχίζει να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Η άνοδος των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων τους τελευταίους μήνες έχει επιβαρύνει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!