Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ακίνητα: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
[Κέρδος]: Ακίνητα: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

[Κέρδος]: Ακίνητα: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία στοιχεία για τις τάσεις στις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις ακινήτων, όπως προκύπτουν από την πλατφόρμα του, δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα αγγελιών Spitogatos.

Το report είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη: Στην Αττική, όπου τα ενοίκια στις περιζήτητες περιοχές παραμένουν στα ύψη, και στη Θεσσαλονίκη, όπου η αγορά ακινήτων παρουσιάζει αυξημένη κινητικότητα. Σύμφωνα με τον Spitogatos, η γενική εικόνα είναι ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση στη ζήτηση ακινήτων προς αγορά αλλά και προς ενοικίαση, σε όλη τη χώρα, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και του 2019.

Οπως προκύπτει, μετά από την πτώση που παρατηρήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 της τάξης του -8,3% στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση και -2,2% για ακίνητα προς πώληση, το 2021 η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση σε όλη την επικράτεια εκτοξεύθηκε κατά 61%, ενώ η ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση αυξήθηκε κατά 30,5%.

Ακίνητα: Τι συμβαίνει στην Αττική

Σύμφωνα με την έκθεση του Spitogatos, παρόμοια αυξητική τάση σημειώθηκε και στην Αττική, με τη ζήτηση των ακινήτων προς πώληση να αυξάνεται σημαντικά κατά 65,2% το πρώτο τετράμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ αύξηση 28,2% παρατηρήθηκε στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η αύξηση στη ζήτηση ακινήτων στην Αττική διαδέχθηκε τη μείωση -5,2% στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση και -7,5% στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση η οποία είχε καταγραφεί το πρώτο τετράμηνο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!