Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Οι 4 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν αδυναμία πληρωμής εισφορών
[Κέρδος]: Οι 4 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν αδυναμία πληρωμής εισφορών

[Κέρδος]: Οι 4 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν αδυναμία πληρωμής εισφορών

Μπροστά σε μια νέα κανονικότητα, η οποία, όπως εκτιμάται, θα είναι πολύ δύσκολη, βρίσκονται οι επιχειρήσεις, με 4 στις 10 να δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις προς τα Ταμεία, γεγονός που υποδηλώνει και τη γενικότερη ασφυξία λόγω της υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, 1 στις 5 δηλώνει πως δεν μπορεί να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας και πρέπει να μειώσει το προσωπικό, σύμφωνα με μετρήσεις της πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), τις οποίες κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύει το Capital.gr.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), υπάρχει καθίζηση στις ιδρύσεις νέων εταιρειών. Από την 1η Μαρτίου (μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα) έως και την 1η Ιουλίου δημιουργήθηκαν 8.704 νέες επιχειρήσεις. Τον Μάιο έκλεισαν 679 εταιρείες, τον Ιούνιο 687 επιχειρήσεις και την πρώτη ημέρα του Ιουλίου λουκέτο έβαλαν 19 επιχειρήσεις. Ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία περιορίστηκε τον Ιούνιο στις 82,3 (από 82,8 τον Μάιο) μονάδες, επίπεδο πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο περσινό (104,2 μον.) και το χαμηλότερο των τελευταίων 4,5 ετών.

Ασφυξία προκαλεί το lockdown στο 40% των εταιρειών

Αδυναμία δηλώνει έως και το 40% των επιχειρηματιών να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς τα Ταμεία, γεγονός που –σε συνδυασμό με τις αυξημένες λόγω της κορονο-κρίσης δυσκολίες κάλυψης των φορολογικών υποχρεώσεων και της χρηματοδότησης– τους κάνει πιο “ανοιχτούς” στις απολύσεις, με το 20% να θεωρεί πιθανή τη μείωση του προσωπικού του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!