Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βέλγιο: Ο μακάβριος αστικός μύθος που βγήκε αληθινός
[Η Καθημερινή]: Βέλγιο: Ο μακάβριος αστικός μύθος που βγήκε αληθινός

[Η Καθημερινή]: Βέλγιο: Ο μακάβριος αστικός μύθος που βγήκε αληθινός

Ενώπιον ενός πολύ μακάβριου ευρήματος βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στις εργασίες ανακαίνισης ενός περίτεχνου σιντριβανιού της πόλη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, με έναν από τους πιο φημισμένους αστικούς μύθους της πόλης να περνάει στη σφαίρα της πραγματικότητας και της ιστορίας.

Το εύρημα ήταν η καρδιά του πρώτου δημάρχου της επαρχιακής πόλης, Πιέρ Ντέιβιντ, ο οποίος ηγήθηκε των δημοτικών αρχών της σε διάφορες φάσεις κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Αποθηκευμένη σε ένα βάζο με οινόπνευμα, τοποθετημένο σε ένα μικρό τσίγκινο κουτάκι, η καρδιά του Ντέιβιντ έγινε… η καρδιά του σιντριβανιού, όταν αυτό εγκαινιάστηκε το 1883. Μία επιγραφή χαραγμένη πάνω στο μικρό κουτί αναγράφει ότι τότε έγινε η τοποθέτηση της στο σιντριβάνι, το οποίο φέρει και το όνομα του. «Η καρδιά του Πιέρ Ντέιβιντ τοποθετήθηκε με ευσέβεια στο μνημείο στις 25 Ιουνίου 1883», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιγραφή.

«’Ενας αστικός μύθος της πόλης έγινε πραγματικότητα: το μικρό κουτί βρισκόταν στο πάνω μέρος του σιντριβανιού, ακριβώς δίπλα στην προτομή του Πιέρ Ντέιβιντ, πίσω από μία πέτρα που μετακινήσαμε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης», δήλωσε σχετικά o δημοτικός σύμβουλος της πόλης Μαξίμ Ντεγκέι, σημειώνοντας ότι η μικρή κάσα έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση παρά το πέρας του χρόνου.

Ο Πιέρ Ντέιβιντ πέθανε σε ηλικία 68 ετών το 1839, μετά από τραυματισμό που προήλθε από πτώση, ενώ εργαζόταν στη χορταποθήκη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!