Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι τάσεις που επικράτησαν στην τουριστική δραστηριότητα τον Αύγουστο
[Η Καθημερινή]: Οι τάσεις που επικράτησαν στην τουριστική δραστηριότητα τον Αύγουστο

[Η Καθημερινή]: Οι τάσεις που επικράτησαν στην τουριστική δραστηριότητα τον Αύγουστο

Η εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας τον Αύγουστο, ζητήματα εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και η αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι ασκείται σωστή πολιτική ελέγχων, με αύξηση του ημερήσιου αριθμού των διενεργούμενων τεστ, καθώς σήμερα, όπως ειπώθηκε, γίνονται 16.000 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 8.000 σε συνοριακούς σταθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στη νέα πολιτική της προοδευτικής αύξησης των επιτρεπόμενων επισκεπτών από άλλες χώρες, σε πρώτη φάση με 500 ταξιδιώτες ανά εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωσε, η ροή ταξιδιωτών παρακολουθείται τακτικά και συστηματικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά την εισήγησή του ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την ανάγκη επαρκούς και αποτελεσματικής ενημέρωσης, ειδικά στο ζήτημα της προέλευσης των κρουσμάτων. Όπως τόνισε, τα περισσότερα κρούσματα προκύπτουν από τη μη τήρηση των κανόνων και όχι από τον εισερχόμενο τουρισμό. Γι’ αυτό, κατά τον ίδιο, κρίνεται απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν όλοι ανεξαιρέτως να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Οι τάσεις στους τουριστικούς προορισμούς

Από την πλευρά τους οι αντιπεριφερειάρχες / εντεταλμένοι εκπρόσωποι – μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ενημέρωσαν τον υπουργό για τις συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες λειτούργησαν στη διάρκεια του Αυγούστου οι τουριστικοί προορισμοί στις περιφέρειες της χώρας. Κοινή διαπίστωση, όπως επισημάνθηκε, ήταν ότι:

- υπήρξε αυξημένη κίνηση από τον εσωτερικό τουρισμό,

- προτιμήθηκαν από τους Έλληνες περισσότερο οι παράκτιες και νησιωτικές περιοχές

- προτιμήθηκαν επίσης προορισμοί οι οποίοι ήταν εύκολα προσβάσιμοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο

- σημαντική μείωση των αφίξεων, κυρίως αλλοδαπών επισκεπτών, παρατηρήθηκε σε περιοχές τις οποίες προηγουμένως προτιμούσαν τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες, όπου το τρέχον διάστημα υφίστανται υγειονομικοί περιορισμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!