Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μυκήνες: «Πυρκαγιά» στο πολιτικό σκηνικό
[Η Καθημερινή]: Μυκήνες: «Πυρκαγιά» στο πολιτικό σκηνικό

[Η Καθημερινή]: Μυκήνες: «Πυρκαγιά» στο πολιτικό σκηνικό

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στις Μυκήνες, μικρές εστίες άναψαν και στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες φούντωναν όσο περνούσε η ώρα. Πέρασε η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο ή δεν πέρασε; Κάηκαν αρχαιότητες ή δεν κάηκαν; Μας κρύβει κάτι η κυβέρνηση ή δεν μας κρύβει; Το σοβαρότατο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των σημαντικών μνημείων της χώρας έγινε καύσιμο για στείρα αντιπαράθεση στα σόσιαλ μίντια, με μισές αλήθειες, fake news, υπερβολές και ανακρίβειες.

Σύντομα η πορεία της φωτιάς άλλαξε κατεύθυνση και έφτασε στα επιτελεία των κομμάτων, χωρίς βοήθεια από τον… στρατηγό Ανεμο. Ηταν αρκετή η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία έσπευσε στις Μυκήνες χθες το πρωί και μεταξύ άλλων είπε πως «το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα».

Σε άμεση ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στην κ. Μενδώνη «θράσος και αμετροέπεια», ενώ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια έγραψε πως «οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως προκαλεί οργή (…) Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε». Αμέσως μετά, στελέχη της κυβέρνησης απάντησαν ότι «το να μιλάει για ντροπή ο κ. Τσίπρας σε πυρκαγιά δείχνει ότι έχει περίσσευμα θράσους κι ούτε ίχνος ντροπής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!