Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μια παράδοξη νέα σχολική χρονιά στην εποχή της COVID-19
[Η Καθημερινή]: Μια παράδοξη νέα σχολική χρονιά στην εποχή της COVID-19

[Η Καθημερινή]: Μια παράδοξη νέα σχολική χρονιά στην εποχή της COVID-19

Ιδιαίτερα παράδοξη είναι η έναρξη της φετινής νέας σχολικής χρονιάς, καθώς πολλά κράτη εξακολουθούν να βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας. Ωστόσο, το άνοιγμα των σχολικών μονάδων είναι επιτακτικό και η απώλεια των μαθημάτων θα έχει πολύ βαρύ κόστος για τους μαθητές, επισημαίνουν πολλοί ειδικοί. Κάθε κράτος, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει καλύτερα την υγεία των πολιτών, ανοίγει, ή το έκανε τις τελευταίες ημέρες, τις σχολικές αίθουσες εφαρμόζοντας διαφορετικούς κανόνες.

Στη Βρετανία, όπου θα λειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης εντός της εβδομάδας, η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων αναμένεται να «σπάσει» τα πολυμελή τμήματα, δημιουργώντας «ασφαλείς φυσαλίδες». Κάθε ομάδα μαθητών θα τηρεί αποστάσεις από τις υπόλοιπες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης. Επίσης, θα τροποποιηθούν οι ώρες των διαλειμμάτων και έναρξης των μαθημάτων. Οι συστάσεις για χρήση μάσκας και προσωπίδας διαφοροποιούνται κατά περιοχή. Στην Αγγλία, π.χ., μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να φορούν μάσκα στους κοινόχρηστους χώρους, εφόσον έχει επιβληθεί lockdown στην περιοχή τους. Στη Σκωτία, αντιθέτως, είναι υποχρεωτική για όλους.

Στη Γαλλία, το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες. Η παρουσία των μαθητών στα σχολεία είναι υποχρεωτική και μεγαλύτεροι των 11 ετών μαθητές υποχρεούνται στη διαρκή χρήση μάσκας. Οι σχολικές αρχές φροντίζουν για την απολύμανση και τον εξαερισμό των αιθουσών. Ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων σε μια περιοχή μπορεί να τροποποιήσει τη σχολική ζωή, με λιγότερες παρουσίες, ενώ η ραγδαία αύξησή τους πιθανώς να οδηγήσει στο παροδικό κλείσιμο σχολείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!