Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο κορωνοϊός αλλάζει το σχέδιο των φοροελαφρύνσεων
[Η Καθημερινή]: Ο κορωνοϊός αλλάζει το σχέδιο των φοροελαφρύνσεων

[Η Καθημερινή]: Ο κορωνοϊός αλλάζει το σχέδιο των φοροελαφρύνσεων

O κορωνοϊός βάζει σε αναστολή κάποια από τα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, είπε, θα αποτυπώνονται κάποιες παρεμβάσεις που θα έχουν παροδικό και κάποιες που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Ο χρόνος εφαρμογής των μόνιμων παρεμβάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση, συμπλήρωσε, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Κ» (30/8/2020) . Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι διαφορετικό να τελειώσει η κρίση σε 5-6 μήνες και διαφορετικό να παραταθεί για μακρύτερο χρονικό διάστημα.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, απαντώντας σε ερώτηση για την εφαρμογή του προγράμματος φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης σε συνάρτηση με τους νέους περιορισμούς που θέτει ο κορωνοϊός.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η πανδημία άνοιξε μια παρένθεση, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κινείται στην κατεύθυνση της αύξησης των δαπανών για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, και πρόσθεσε ότι μόλις κλείσει αυτή η παρένθεση θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση φόρων και εισφορών. Εν τω μεταξύ, θα εφαρμόζονται προσωρινά μέτρα, όπως έγινε με τη μείωση του ΦΠΑ. Η κατεύθυνση αυτή θα απεικονίζεται, πρόσθεσε, και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, είπε ότι η τρίτη φάση θα προκηρυχθεί σύντομα και θα καλύπτει και τον Αύγουστο, ο δε προϋπολογισμός της θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!