Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κατάθεση προσφορών από πέντε κοινοπραξίες για τις νέες ταυτότητες
[Η Καθημερινή]: Κατάθεση προσφορών από πέντε κοινοπραξίες για τις νέες ταυτότητες

[Η Καθημερινή]: Κατάθεση προσφορών από πέντε κοινοπραξίες για τις νέες ταυτότητες

Μια ασυνήθιστη κινητικότητα θα παρατηρηθεί σήμερα στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εκπρόσωπους εταιρειών να καταθέτουν ευμεγέθεις κούτες με έγγραφα δεκάδων χιλιάδων σελίδων. Πρόκειται για τη διαδικασία της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το έργο, ύψους 515 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη που θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Για τον διαγωνισμό, που είχε συνεχείς παρατάσεις και αποτέλεσε, αρχές της χρονιάς, και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε οριστεί ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών η Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά πέντε σχήματα, με μέλη ξένες εταιρείες, αναμένεται να καταθέσουν τις ογκώδεις τεχνικές και οικονομικές προσφορές. Πρόκειται για τη γερμανική Veridos (της οποίας θυγατρική είναι η Veridos Matsoukis) με την Cosmote και την Byte, τη βελγική Zetes με τη Space Hellas και μία ουγγρική εταιρεία, τη γαλλική Thales με τη Unisystems, ένωση εταιρειών με επικεφαλής την Inform Lykos – Austria Card και εταίρο γαλλική εταιρεία, και τον γαλλικό όμιλο Idemia με εταίρο ελληνική εταιρεία.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά τη σημερινή κατάθεση των φακέλων, θα ακολουθήσει ο έλεγχος πληρότητας των τεχνικών προσφορών, που θα οδηγήσει στην επόμενη φάση, στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!