Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι τα ενοίκια φοιτητικής στέγης
[Η Καθημερινή]: Υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι τα ενοίκια φοιτητικής στέγης

[Η Καθημερινή]: Υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι τα ενοίκια φοιτητικής στέγης

Χαμηλότερες σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, πλην όμως υψηλότερες σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, είναι, ως επί το πλείστον, οι τιμές ενοικίασης φοιτητικής στέγης σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos (www.spitogatos.gr ), σε ετήσια βάση καταγράφονται αυξήσεις 6% στην Καλλιθέα, 14% στο Αιγάλεω, 7% στην περιοχή πέριξ των Λ. Πατησίων και Λ. Αχαρνών, 11% στην Καισαριανή, 10% στα Εξάρχεια, 6% στο Μετς.

Το εντυπωσιακό στοιχείο πάντως είναι ότι οι αυξήσεις αυτές καταγράφονται παρά το γεγονός ότι, σε σχέση με το 2019, η προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση έχει αυξηθεί κατά 80%, κυρίως λόγω της απόσυρσης των ακινήτων αυτών από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 25%, ενώ ο αριθμός διαθέσιμων φοιτητικών σπιτιών στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Μειώσεις

Ωστόσο, υπάρχουν και σημεία με διορθώσεις των τιμών, όπως π.χ. στον Βύρωνα, όπου οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μειώσεις σημειώνονται επίσης σε Ιλίσια (-7%), Ζωγράφου (-1%), Παγκράτι (-5%) και Νέα Σμύρνη (-8%).

Συνολικά, στο κέντρο η πτώση σε ετήσια βάση δεν ξεπερνάει το 2%, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες, η πτώση αγγίζει το 9%. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο, καθώς η κρίση του κορωνοϊού και η συνεχής ενίσχυση της προσφοράς ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων φαίνεται πως έχουν ωθήσει αρκετούς ιδιοκτήτες στη μείωση των απαιτήσεων, γεγονός που ευνοεί και τους φοιτητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!