Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Παρατείνεται ως το τέλος του έτους η προστασία από τις εξώσεις
[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Παρατείνεται ως το τέλος του έτους η προστασία από τις εξώσεις

[Η Καθημερινή]: ΗΠΑ: Παρατείνεται ως το τέλος του έτους η προστασία από τις εξώσεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι παρατείνει ως το τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας από την έξωση δεκάδων εκατομμυρίων νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας του κορωνοϊού δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν ότι θα τους γίνει έξωση (…) εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν, δήλωσε ο Μπράιαν Μόργκενστερν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το μορατόριουμ στις εξώσεις αφορά όλους όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από 99.000 δολάρια ετησίως και οι οποίοι δυσκολεύονται να καταβάλουν το ενοίκιό τους ή τις δόσεις του δανείου τους.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Μόργκενστερν.

Ωστόσο οι αντιδράσεις για το μέτρο είναι μεικτές, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι με αυτόν τον τρόπο απλώς μεταφέρεται το πρόβλημα, αφού οι ενοικιαστές θα εξακολουθούν να οφείλουν το ενοίκιο όλων των μηνών που δεν έχουν πληρώσει.

Τον Μάρτιο το Κογκρέσο είχε ψηφίσει ένα σχέδιο για την παροχή έκτακτης βοήθειας σε οικογένειες και επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών έχουν περιέλθει ξανά σε αδιέξοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!