Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Γκάζι στην έκδοση συντάξεων μέσω του «Ατλας»
[Η Καθημερινή]: Γκάζι στην έκδοση συντάξεων μέσω του «Ατλας»

[Η Καθημερινή]: Γκάζι στην έκδοση συντάξεων μέσω του «Ατλας»

Υπό το βάρος των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που μόνο για τις κύριες συντάξεις, στο τέλος Ιουλίου, άγγιξαν τις 170.000, το υπουργείο Εργασίας και η ηγεσία του e-ΕΦΚΑ σχεδιάζουν έως το τέλος Οκτωβρίου να «ανοίξει» το ηλεκτρονικό σύστημα «Ατλας», ώστε να εκδίδονται γρήγορα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που αφορούν συντάξεις θανάτου (χηρείας) και συντάξεις πρώην ΟΓΑ και υποβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά.

Στόχος είναι να μην αυξηθεί το στοκ των εκκρεμών συντάξεων που ήδη έχει ξεπεράσει τις 270.000 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος «Ηλιος», που δείχνουν ότι εντός του τρέχοντος έτους έχουν ήδη εκδοθεί 134.960 νέες οριστικές αποφάσεις σύνταξης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων που αποτελεί μια παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Σύμφωνα με τον υπουργό, η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η «ψηφιακή σύνταξη – Ατλας», η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23 Ιουλίου και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάχθηκε η έκδοση των νέων συντάξεων χηρείας καθώς και των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ στη νέα ψηφιακή διαδικασία, που περιορίζει δραστικά τον χρόνο αναμονής. Μάλιστα, βάσει του σχεδιασμού, μέσα στο δίμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα «Ατλας» όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!