Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εχουν δηλωθεί 35 εκατ. επιπλέον τετραγωνικά μέτρα
[Η Καθημερινή]: Εχουν δηλωθεί 35 εκατ. επιπλέον τετραγωνικά μέτρα

[Η Καθημερινή]: Εχουν δηλωθεί 35 εκατ. επιπλέον τετραγωνικά μέτρα

Περί τα 21,2 τ.μ. ανά ιδιοκτήτη έχουν προστεθεί μέσω της διαδικασίας δήλωσης των μέχρι πρότινος αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στους κατά τόπους δήμους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέσω της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας δηλώσεων, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, 1.650.000 ιδιοκτήτες έχουν κάνει χρήση της σχετικής δυνατότητας, εγγράφοντας επιπλέον επιφάνεια ακινήτων της τάξεως των 35 εκατ. τ.μ.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η σχετική διαδικασία, ο αρμόδιος υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και αναθεώρησε την προηγούμενη απόφασή του για τη μη χορήγηση παράτασης στη σχετική διαδικασία, της οποίας η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Αυγούστου, δηλαδή χθες. Παρότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημ. Παπαστεργίου, είχαν εκτιμήσει ότι δεν συντρέχει λόγος νέας παράτασης (είχε δοθεί ήδη μια δίμηνη παράταση στο τέλος Ιουνίου), τελικά, και κατόπιν πιέσεων τόσο από την ΠΟΜΙΔΑ όσο και από το ΤΕΕ, αλλά και φορείς του εμπορικού κόσμου, όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, προχώρησαν χθες σε μία ακόμα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Καθοριστικό ρόλο στη νέα παράταση διαδραμάτισε η κατακόρυφη αύξηση της ροής των σχετικών δηλώσεων τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι η έκταση του προβλήματος είναι τεράστια και τα αδήλωτα τετραγωνικά δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!