Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Credit Suisse: Διευρύνεται η έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπείας
[Η Καθημερινή]: Credit Suisse: Διευρύνεται η έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπείας

[Η Καθημερινή]: Credit Suisse: Διευρύνεται η έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Στη «σκιά» του πρόσφατου σκανδάλου κατασκοπείας εξακολουθεί να βρίσκεται η Credit Suisse, η μετοχή της οποίας έχει απολέσει το ¼ της αξίας της από τις αρχές του 2020.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, γνωστές και ως Finma, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα επεκτείνουν την έρευνα εναντίον της Credit Suisse, με στόχο να διαπιστωθεί η έκταση και το εύρος της παραβίασης της νομοθεσίας.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Πλούτου της τράπεζας, Ικμπάλ Καν, ο οποίος έφυγε από την Credit Suisse για να εργαστεί στην ανταγωνίστρια UBS.

Ωστόσο, ένα εκ των στελεχών της Credit Suisse φέρεται να προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ, προκειμένου να παρακολουθεί τόσο τον Καν όσο και την οικογένειά του. Η υπόθεση έβλαψε σημαντικά τη φήμη της Credit Suisse, ενώ οδήγησε σε παραίτηση του –τότε- διευθύνοντος συμβούλου (CEO), Τιτζάν Τιάμ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Γκότσταϊν.

Στόχος του νέου CEO είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των μετόχων, οι οποίοι κάνουν δεύτερες «σκέψεις» μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παρακολούθησης του Καν.

Η εσωτερική έρευνα, την οποία διεξήγαγε η τράπεζα, κατέδειξε ότι για το σκάνδαλο δεν ευθύνεται κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Credit Suisse και ότι ο Τιάμ είχε πλήρη άγνοια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως, έρευνα για την υπόθεσε ξεκίνησαν και οι κρατικές εποπτικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη διορίσει ανεξάρτητο ερευνητή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!