Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Ζορίζονται με την ηλεκτροκινηση και οι κατασκευαστές των supercar
[In2life]: Ζορίζονται με την ηλεκτροκινηση και οι κατασκευαστές των supercar

[In2life]: Ζορίζονται με την ηλεκτροκινηση και οι κατασκευαστές των supercar

Οι μπαταρίες είναι εξαιρετικά βαριές και οι ηλεκτρικοί κινητήρες υπερθερμαίνονται αν κινούνται συνεχώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ταχύτητα ήταν πάντα πρωταρχικής σημασίας για τους κατασκευαστές των supercar αλλά τώρα κάνουν τον πιο δύσκολο αγώνα στην ιστορία τους για να δημιουργήσουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών πριν η πολιτική για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, απαγορεύσει την χρήση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ferrari και η Mercedes-Benz στρέφονται σε νεοσύστατες εταιρείες όπως η εταιρεία ηλεκτροκινητήρων YASA με έδρα την Οξφόρδη για να πάρουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να επιλύσουν τα προβλήματα που συνοδεύουν την ηλεκτροκινηση και να δημιουργήσουν ξεχωριστά μοντέλα μηδενικών ρύπων, ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων όπως ταιριάζει στη θέση αυτών των μαρκών.
Οι μπαταρίες είναι εξαιρετικά βαριές και οι ηλεκτρικοί κινητήρες υπερθερμαίνονται αν κινούνται συνεχώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά τα προβλήματα καλούνται να διαχειριστούν οι μηχανικοί των αυτοκινητοβιομηχανιών για να προσφέρουν νέα μοντέλα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που θα μπορούν να κάνουν πάνω από 10 γύρους στη πιστά με πλήρες γκάζι και χωρίς να εμφανίζουν μηχανικά προβλήματα, αναφέρει το Reuters.

Είναι αχαρτογράφητο το έδαφος της ηλεκτροκίνησης, χωρίς σαφή οδικό χάρτη για τα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Οι κατασκευαστές supercar θα πρέπει να επενδύσουν δισεκατομμύρια ευρώ για να επιβιώσουν μετά την εξαφάνιση των κινητήρων καύσης ενώ ακόμη δεν έχουν καμία εγγύηση ότι οι τεχνολογίες που υιοθετούν θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα.
Τα supercar και τα hypercar αυτοκίνητα που είναι στα όρια των επαγγελματικών επιδόσεων σε επίπεδο αγώνων – αποτελούν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα, εξειδικευμένη αγορά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!