Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Τι βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Megaron Online
[In2life]: Τι βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Megaron Online

[In2life]: Τι βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Megaron Online

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέρνει δωρεάν στις οθόνες μας σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, γιατί η μουσική θα σώσει την ψυχική μας υγεία.

Έχεις λιώσει στις σειρές, τις ταινίες και τις θεατρικές παραστάσεις , και θέλεις να αλλάξεις… παραστάσεις; Το Megaron Online είναι εδώ για σένα, και φέρνει στην οθόνη σου μεγάλες συναυλίες από σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, γιατί αν δεν ανακαλύψεις τώρα τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μάλλον δεν θα το κάνεις ποτέ. Και δεν φαντάζεσαι τι θα έχεις χάσει.
Ventus Ensemble: The Reed Project
Ο ζεστός ήχος των ξύλινων πνευστών συναντά το ηχόχρωμα του σαξόφωνου σε μια… ανατρεπτική συναυλία που προσεγγίζει τo ιταλικό και γαλλικό μπαρόκ αλλά και την Αναγέννηση, με όργανα της εποχής μας. Και μάλιστα όχι με κλασικό κουιντέτο πνευστών, αλλά με reed quintett, δηλαδή ένα σχήμα, στο οποίο το σαξόφωνο αντικαθιστά το κόρνο, ενώ το μπάσο κλαρινέτο παίρνει τη θέση του φλάουτου.
Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στο Ventus Ensemble, που παρουσιάζει στις 27 Ιανουαρίου (8:30 μ.μ.) ως Ventus Quintett, τη συναυλία Τhe Reed Project, η οποία θα μεταδοθεί σε δωρεάν live streaming μέσω του site του Μεγάρου και της σελίδας του στο Facebook . Tο γνωστό σύνολο αποτελείται από τους: Κώστα Γιοβάνη (όμποε, αγγλικό κόρνο), Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), Κώστα Τζέκο (μπάσο κλαρινέτο), Δημήτρη Ντακοβάνο (φαγκότο) και Guido De Flaviis (Γκουίντο Ντε Φλάβιις) (σαξόφωνα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!