Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: The Attic Bazaart: Η τέχνη …αλλοιώς
[In2life]: The Attic Bazaart: Η τέχνη …αλλοιώς

[In2life]: The Attic Bazaart: Η τέχνη …αλλοιώς

Η Δρ. Σάσσα Τσέϊτοου και ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζουν τον Ιουλιο στην Κέρκυρα το The Attic Bazaart.

Η Δρ. Σάσσα Τσέϊτοου και ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζουν τον Ιουλιο στην Κέρκυρα το The Attic Bazaart, μία έκθεση έργων μικρών διαστάσεων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα η οποία θα λάβει χώρα στην The Attic Gallery (Ριζοσπαστών Βουλευτών 1 & Στ. Δεσύλλα Γαλλικού Ινστιτούτου, πόλη Κέρκυρας, είσοδος από Στ. Δεσύλλα, 2ος όροφος) 1 – 24 Ιουλίου 2021, αλλά και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID και με διεθνή απεύθυνση.
Το έργο τέχνης γενικά προβάλλει σε έναν περιορισμένο εικαστικό χώρο έννοιες και εικονογραφία που πάντα θα υπερβαίνουν σε ουσιαστικό μέγεθος αυτό της διαθέσιμης επιφάνειας τους. Πολύ δε περισσότερο αν οι διαστάσεις του έργου είναι ιδιαίτερα είναι μικρές. Σε αυτή τη περίπτωση ο εικαστικός καλλιτέχνης θα πρέπει χωρίς τη συνδρομή μιας πολυεπίπεδης σύνθεσης ή την βοήθεια πολλαπλών επεισοδίων να αφηγηθεί την αλήθεια του δημιουργώντας ένα σύμβολο αφ’ εαυτού -να πει πολλά με μια και μόνο εικόνα. Η υπόσχεση μας προς το φιλότεχνο κοινό είναι ακριβώς αυτή για το The Attic Bazaart: έργα που λένε πολλά με πολύ λίγα”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιμέλειας ο Πάρης Καπράλος.
Προσθέτει η Δρ. Τσέϊτοου: “Η μικρή διάσταση υποχρεώνει τον καλλιτέχνη σε αποφάσεις και επιλογές που θα φανερώσουν όλη του την μαεστρία, αφού δεν συγχωρεί λάθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!