Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Οι ταινίες της Ανιές Βαρντά και γιατί πρέπει να τις δεις
[In2life]: Οι ταινίες της Ανιές Βαρντά και γιατί πρέπει να τις δεις

[In2life]: Οι ταινίες της Ανιές Βαρντά και γιατί πρέπει να τις δεις

Το τρομερό κορίτσι του γαλλικού Νέου Κύματος έχει πράγματα να σου πει… που δεν περιορίζονται στην ιστορική αξία και το τεχνικό μεγαλείο των ταινιών της.

της Ηρώς Κουνάδη
Όπως σε όλες τις τέχνες, έτσι και στον κινηματογράφο, υπάρχουν πράγματα που θεωρούνται αριστουργηματικά επειδή ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους. Όπως σε όλες τις τέχνες, έτσι και εδώ, έχεις κάθε δικαίωμα ως θεατής να μην συγκινείσαι από μια πρωτοπορία που για σένα δεν είναι πρωτοπορία. Μπορείς μια χαρά να αναγνωρίσεις τη συμβολή του ενός ή του άλλου ιερού τέρατος που έβαλε για πρώτη φορά την κάμερα στον ώμο, ή που έκανε για πρώτη φορά κοφτό μοντάζ, χωρίς να προσποιηθείς ότι συγκλονίζεσαι από κάτι που έχεις δει άλλες χίλιες φορές.
Η περίπτωση της Ανιές Βαρντά δεν είναι τέτοια. Ναι, το τρομερό κορίτσι του γαλλικού Νέου Κύματος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία θα σου μιλούσαμε αν ήμασταν σχολή κινηματογράφου. Έχει, όμως, και απολαυστικές ιστορίες, και πανέξυπνα σενάρια, και χαρακτήρες που θα μπορούσαν ή θα ήθελες να ‘ναι φίλοι σου, και βαθιά τρυφερή ματιά στις ιστορίες τους, και δυνατά θέματα-ταμπού που λίγοι άλλοι έχουν τολμήσει να πιάσουν, ακόμα και σήμερα. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να δεις τις ταινίες της. Όχι για το ευρηματικό μοντάζ της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!