Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [In2life]: Τέλειες μονοήμερες για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι
[In2life]: Τέλειες μονοήμερες για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι

[In2life]: Τέλειες μονοήμερες για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι

Σε δάση, σε κάστρα, σε παραλίες για τις τελευταίες μας βουτιές… Οι μονοήμερες των αρχών του Οκτώβρη έχουν πάντα λίγο απ’ όλα.

της Ηρώς Κουνάδη
Στο μεταίχμιο καλοκαιριού και φθινοπώρου, οι πρώτες μέρες του Οκτώβρη είναι ιδανικές για… ό,τι θες να κάνεις. Θέλεις φύση, θέλεις θάλασσα, θέλεις κάτι να τα συνδυάζει και τα δύο; Θες να περπατήσεις, θες να κολυμπήσεις, θέλεις κάστρα να εξερευνήσεις; Πάρε την καλύτερη παρέα σου και φύγαμε για τέσσερις μονοήμερες που καλύπτουν κάθε γούστο.
Στο Ξεροβούνι της Εύβοιας
Ανάμεσα στο χωριό που λέγεται Στενή Ευβοίας και την παραλία της Χιλιαδούς, ακριβώς δύο ώρες από την Αθήνα, το Ξεροβούνι είναι ξερό μόνο στο όνομα: Ένα πανέμορφο, καταπράσινο βουνό όλο τρεχούμενα νερά, που προσφέρεται για πεζοπορίες στα καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια του. Αν δεν εμπιστεύεσαι τις ικανότητες προσανατολισμού σου, διάφορες ομάδες οργανώνουν μονοήμερες πεζοπορικές εξορμήσεις εδώ με κόστος περί τα 25€ κατ’ άτομο (όπως το Δραστήριο Κατσίκι την Κυριακή 10/10 και η Trekking Hellas Εύβοιας όλο τον χρόνο κατόπιν συνεννόησης).
Στην επιστροφή, θα πιάσεις οπωσδήποτε τραπεζάκι για ονειρεμένο κοντοσούβλι, ζουμερά μπιφτέκια και λοιπά κρεατοφαγικά στον Κισσό , και για φανταστικό μπισκοτογλυκό και άλλα κολασμένα επιδόρπια στο Καφεγλυκοπωλείο 1743 , αμφότερα στη Στενή.
Στο μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου
Λέγεται Ακροκόρινθος (αρσενικό, παραδόξως, όχι «η Ακροκόρινθος») και το έχεις δει σίγουρα να δεσπόζει πάνω στον θεόρατο βράχο του εκεί που οδηγείς στην Εθνική προς άλλα μέρη της Πελοποννήσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!