Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Skoda Enyaq: Φλερτ με την ηλεκτροκίνηση
[In2life]: Skoda Enyaq: Φλερτ με την ηλεκτροκίνηση

[In2life]: Skoda Enyaq: Φλερτ με την ηλεκτροκίνηση

Tο νέο Skoda Enyaq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της τσέχικης φίρμας.

Το Skoda Enyaq, είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της μάρκας και έχει μήκος 4.648 μ., πλάτος 1.877 μ. και ύψος 1.618 μ. Το μεταξόνιο είναι 2.765 χιλ. ενώ η χωρητικότητα αποσκευών ανέρχεται στα 585 λίτρα. Το κατώφλι φόρτωσης, το οποίο έχει ρυθμιστεί χαμηλά για ένα SUV, επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και για βαριά ή ογκώδη αντικείμενα.
Στις εισαγωγικές εκδόσεις, ένας κινητήρας τοποθετημένος πίσω δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις διαθέτουν ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό μέρος, για να μεταδίδουν την ισχύ στο δρόμο ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στην πιο ισχυρή παραλλαγή του, μπορεί να ρυμουλκήσει φορτία έως και 1.200 κιλά. Συνολικά υπάρχουν πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών.

Ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις. Χάρη στις αποδοτικές μπαταρίες, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και την αεροδυναμική που είναι εξαιρετική για ένα SUV (Cd από 0,27), έχει αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.
Το βασικό μοντέλο είναι το Skoda Enyaq iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 55 kWh. Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 148 ίππους, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ. Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο Enyaq iV 60 των 179 ίππων, εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!