Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra
[In2life]: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra

[In2life]: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra

Η Cupra, εισέρχεται σε μια νέα εποχή με την παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, του Born.

Αυτές τις μέρες, ξεκινά η παραγωγή του νέου μοντέλου της Cupra στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Zwickau της Γερμανίας.
Το Born θα αυξήσει το mix της μάρκας στο 20% των πωλήσεων της εταιρείας και θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2. Το Cupra Born θα είναι το αστέρι του Automobile Barcelona 2021.
Η παραγωγή του σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.
Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το Cupra Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID3, το Volkswagen ID4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.
Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ακολουθεί ουδέτερη αντίληψη CO2, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!