Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In2life]: Τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κυκλοφόρησε το Facebook
[In2life]: Τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κυκλοφόρησε το Facebook

[In2life]: Τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κυκλοφόρησε το Facebook

Σε συνεργασία με την πιο δημοφιλή εταιρεία παραγωγής οπτικών προχώρησε το Facebook και λάνσαρε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Σε 20 διαφορετικά στυλ θα κυκλοφορήσει το Facebook σε συνεργασία με την EssilorLuxotica τη σειρά Ray-Ban Stories με αρχική τιμή τα 299 δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Οι χρήστες θα μπορούν ακούν μουσική και podcast, να απαντάνε σε κλήσεις, να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν και να τα κοινοποιούν στο Facebook με χρήση συνοδευτικής εφαρμογές.
Στα χαρακτηριστικά των γυαλιών συμπεριλαμβάνονται οι δύο κάμερες, δύο μικροσκοπικά ηχεία, τρία μικρόφωνα και μικροεπεξεργαστή Snapdragon. Η φόρτιση πραγματοποιείται με καλώδιο USB-C και μία πλήρης φόρτιση γίνεται σε περίπου 6 ώρες. Φυσικά, απαιτείται ο χρήστης να έχει συνδεθεί στο Facebook για να τα χρησιμοποιήσει. Ο χώρος αποθήκευσης επιτρέπει την καταγραφή 35 βίντεο των 30 δευτερολέπτων ή αντίστοιχα 500 φωτογραφιών, τα οποία μεταφέρονται ασύρματα στη συνοδευτική εφαρμογή όπου και γίνεται κρυπτογράφησή τους. Έπειτα μέσω του Facebook View ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το εν λόγω περιεχόμενο. Τα γυαλιά δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη αν το επιθυμεί να αποθηκεύσει το βίντεο ή τις φωτογραφίες του τοπικά στη συσκευή του.
Το Facebook έχει επενδύσει πολλά στο πεδίο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας – virtual (VR) και augmented reality (AR). Ο επικεφαλής ερευνών είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ότι η εταιρεία χρειάζεται άλλα πέντε έως δέκα χρόνια για να φέρει στην αγορά γυαλιά AR (πιο εξελιγμένα από τα αντίστοιχα του Playstation) τα οποία θα μπορούν προβάλλουν εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!