Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Πού γυρίστηκαν οι παλιές ελληνικές ταινίες;
[In2life]: Πού γυρίστηκαν οι παλιές ελληνικές ταινίες;

[In2life]: Πού γυρίστηκαν οι παλιές ελληνικές ταινίες;

Ένα μερακλίδικο κανάλι στο Youtube βάζει κόπο και αγάπη και βρίσκει δρόμους και τοπόσημα του κινηματογραφικού χθες στην Αθήνα του σήμερα.

Πώς είναι σήμερα το αρχοντικό από το οποίο πετούσαν τις στάμνες στη Θεία από το Σικάγο και ποια η σύνδεσή του με την ταινία ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης; Από ποιον δρόμο πήγαινε ο Ορέστης Μακρής τα κορίτσια του για μπάνιο; Σε ποια μέρη του Κολωνακίου γυρίστηκε ο Κατήφορος;
Ένα κανάλι στο youtube, το Kastalia, «φιλοδοξεί να ασχοληθεί με αγάπη και σεβασμό με το θέατρο, τις ελληνικές ταινίες, τον κινηματογράφο γενικώς αλλά και την ιστορία» και έχει αναρτήσει δεκάδες βίντεο προς αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων και η σειρά «Πού γυρίστηκαν οι Ελληνικές ταινίες».
Σε αυτήν, έχοντας κάνει εξονυχιστική έρευνα, αναλύει καρέ καρέ χαρακτηριστικές σκηνές από παλιές ταινίες του ελληνικού σινεμά και τις αντιστοιχεί στους σημερινούς δρόμους της πόλης μας.
Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή των βίντεο, η ομάδα αναφέρει πως για την παλιά Αθήνα, «όσες ψηφιακές αποκαταστάσεις κι αν γίνουν στις κόπιες – αυτή παλιά παραμένει – δεν ξεπλένεται».
«Μέσα από τους δεκάδες δρόμους που ταυτοποιούμε στις ταινίες, εμείς έναν δρόμο επιλέγουμε κι αυτόν βλέπουμε μπροστά μας – το δρόμο που μας δείχνει ο σηματοδότης του παρελθόντος – που άναψε και λέγεται ιστορία – και που μαζί με την η ανάγκη μας σήμερα, στραπατσάδα, αυγό ντομάτα, θα ορίσει το μέλλον», προσθέτουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!