Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [In2life]: Πώς μια τοξική σχέση σε κάνει να μισείς τον εαυτό σου
[In2life]: Πώς μια τοξική σχέση σε κάνει να μισείς τον εαυτό σου

[In2life]: Πώς μια τοξική σχέση σε κάνει να μισείς τον εαυτό σου

Μια κακή σχέση δεν σου χαλάει μόνο την διάθεση καθημερινά. Λίγο-λίγο σε κάνει να αντιπαθείς και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μια κακή σχέση δεν φαίνεται πάντα από την αρχή. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να τους χαρίσεις όλη σου την εμπιστοσύνη προτού αποκαλύψουν όλες τις απαίσιες πτυχές της προσωπικότητάς τους. Άλλες φορές, μια σχέση που ξεκινά καλά, καταλήγει να γίνεται κόλαση, επειδή και οι δύο σύντροφοι είναι απογοητευμένοι αλλά αρνούνται να το συζητήσουν.
Το πρόβλημα είναι πως όταν μπλέκεις με έναν τοξικό άνθρωπο, όσα νεύρα, όση οργή και να σου προκαλεί η συμπεριφορά του, το απόλυτο θύμα στο τέλος είναι ο ίδιος ο ψυχισμός σου. Λίγο-λίγο, μέρα με τη μέρα, αρχίζεις να στρέφεσαι εναντίον του εαυτού σου, πιστεύοντας πως όλο αυτό είναι κάτι που αξίζεις, κάποιου είδους κοσμική τιμωρία.
*Αρχίζεις να νιώθεις ότι ενοχλείς κάθε φορά που θες να μιλήσεις, να ρωτήσεις, να ζητήσεις λίγη επιβεβαίωση ότι αυτή η σχέση δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής (μαζί με τα νεύρα σου και την υπομονή σου).
*Αρχίζεις να νιώθεις μοναξιά, και η μοναξιά είναι πάντα χειρότερη όταν έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου. Μπορεί να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, και στο ίδιο κρεβάτι ακόμα, και να αισθάνεσαι πως είναι σε άλλο πλανήτη.
*Αρχίζεις να νιώθεις πως δεν έχεις αξία, ότι τα συναισθήματά σου δεν μετρούν για τίποτα και πως θα έπρεπε να αισθάνεσαι και ευγνωμοσύνη που έχεις κάποιον να κουτσο-ασχολείται μαζί σου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!