Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Πώς να καθαρίσεις τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητο
[In2life]: Πώς να καθαρίσεις τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητο

[In2life]: Πώς να καθαρίσεις τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητο

Σας… ζωγράφισαν το αυτοκίνητο τα πουλιά; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε.

Τα κινητοποιημένα αυτοκίνητα, λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας για την μείωση της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, δέχθηκαν την επίθεση των κουτσουλιών από τα πουλιά.
Σε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων τα πουλιά ζωγράφισαν το αμάξωμα. Οι κουτσουλιές που μένουν πάνω σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο δεν είναι κάτι το επιθυμητό. Η Ford συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες απλά να πλένουν τακτικά το αυτοκίνητό τους με σφουγγάρι και χλιαρό νερό που περιέχει σαμπουάν με ουδέτερο pH και να αφαιρούν αμέσως και προσεκτικά φαινομενικά αβλαβείς ουσίες από τη βαφή. Το κέρωμα των βαμμένων επιφανειών μία ή δύο φορές το χρόνο αυξάνει την αντοχή των νέων χρωμάτων σε «δριμείς επιθέσεις», διατηρώντας τη λάμψη τους σε βάθος χρόνου.
Οι κουτσουλιές μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα του αυτοκινήτου. Η κουτσουλιά από πουλί θεωρείται γούρι σε πολλές χώρες, ωστόσο οι επιπτώσεις των κουτσουλιών στο χρώμα ενός αυτοκίνητου μπορεί να είναι σοβαρές.
Ευτυχώς, τα οχήματα της Ford δοκιμάζονται και γι’ αυτό το ενδεχόμενο – με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η Ford δημιουργεί συνθετικές κουτσουλιές στο εργαστήριο που είναι τόσο ρεαλιστικές ώστε να αντανακλούν με ακρίβεια τη διαφορετική διατροφή – και κατά συνέπεια τη διαφορετική οξύτητα των περιττωμάτων – των περισσοτέρων πτηνών στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Ford, οι τεχνητές κουτσουλιές ψεκάζονται σε μεταλλικά στοιχεία (πάνελ) και, στη συνέχεια, κάποια δείγματα υποβάλλονται σε μία διαδικασία θερμικής καταπόνησης σε φούρνο στους 40° C, 50° C και 60° C.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!