Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In2life]: Ποιες εφαρμογές σου τρώνε τα δεδομένα σου;
[In2life]: Ποιες εφαρμογές σου τρώνε τα δεδομένα σου;

[In2life]: Ποιες εφαρμογές σου τρώνε τα δεδομένα σου;

Σου τελειώνουν τα δεδομένα σαν τα λεφτά πριν τελειώσει ο μήνας; Δες ποιες εφαρμογές φταίνε γι’ αυτό, και τι μπορείς να κάνεις.

Κοιτάς κι εσύ αγχωμένος/η το υπόλοιπο των δεδομένων του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας, σαν το υπόλοιπο του τραπεζικού σου λογαριασμού, όσο πλησιάζεις προς το τέλος του μήνα; Δεν είσαι μόνος/η. Ψάξαμε και βρήκαμε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη μερίδα του λέοντος από τα πολύτιμα data σου, και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό –πέρα, φυσικά, του να μην τις χρησιμοποιείς όταν δεν έχεις πρόσβαση σε WiFi.
Το Facebook
Η στάνταρ εφαρμογή που ανοίγεις εκεί που περιμένεις σε ουρές/ κάθεσαι στα μέσα μαζικής μεταφοράς/ έχεις ένα 5λεπτο να σκοτώσεις, κάνει στους περισσότερους ανθρώπους τη μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων. Για να την περιορίσεις κάπως, άνοιξε την εφαρμογή, πάτα τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, και μετά πάτα στο Data Saver, και βαλ’ το on. Αυτό που κάνει είναι να μικραίνει το μέγεθος των φωτογραφιών (δεν θα το καταλάβεις εκεί που σκρολάρεις) και να απενεργοποιεί το autoplay στα βίντεο, που τρώνε τα περισσότερα από τα data σου.
Το Instagram
Ένας ακόμα συνήθης ύποπτος κατανάλωσης data, όχι μόνο επειδή το ανοίγεις δέκα φορές τη μέρα για να «χαζέψεις δυο λεπτά» αλλά και επειδή αρνείται πεισματικά να σταματήσει να παίζει αυτόματα τα βίντεο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!