Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Ποια κατηγορία αυτοκινήτων άντεξε και στη πανδημία
[In2life]: Ποια κατηγορία αυτοκινήτων άντεξε και στη πανδημία

[In2life]: Ποια κατηγορία αυτοκινήτων άντεξε και στη πανδημία

Η προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων στα SUV, ανέδειξε αυτή την κατηγορία σε πρωταγωνιστή στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Η πανδημία επηρέασε αρνητικά και την αγορά των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα και οι έμποροι αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις ζημίες.
Ευτυχώς που η κίνηση τον Ιούνιο ήταν ικανοποιητική ενώ ανάλογες τάσεις εκδηλώνονται και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τον Ιούνιο πουλήθηκαν 8.249 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Η μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 37,2 %.
Στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου, η πτώση άγγιξε το 44,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν φέτος στις 36.570 μονάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των στοιχείων που έγινε από τον ΣΕΑΑ και δείχνει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου αυτή την δύσκολη εποχή όπου όλες οι οικονομικές ενέργειες αναθεωρούνται λόγω της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας και της επίδρασης της σε όλες τις δραστηριότητες.
Η προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων στα SUV, ανέδειξε αυτή την κατηγορία σε πρωταγωνιστή και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, παρά την αρνητική επίδραση της πανδημίας. Ειδικότερα, η οικογένεια των B SUV σημείωσε άνοδο το εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 6,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!