Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Οι αυριανές δωρεάν εκδηλώσεις
[In2life]: Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Οι αυριανές δωρεάν εκδηλώσεις

[In2life]: Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Οι αυριανές δωρεάν εκδηλώσεις

Έχει Πανσέληνο απόψε –αύριο, για την ακρίβεια, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Και είναι ωραία που έχει και τέλειες δωρεάν εκδηλώσεις να την συνοδεύουν.

Στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αργολίδα, την Κοζάνη και τη Λάρισα, χαζεύουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου από μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, υπό τους ήχους συναυλιών και παραστάσεων που πραγματοποιούνται δωρεάν στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Αττική
Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών | Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου | 20.30
Προκρατήσεις εδώ
Η τέχνη της μεταγραφής μιας μουσικής από ένα όργανο ή σύνολο οργάνων για ένα άλλο είναι διαχρονικά παρούσα στην ιστορία της λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής. Συχνά είναι μία αισθητική (και τεχνική) πρόκληση για τους μεταγράφοντες, ενώ άλλοτε γίνεται με σκοπό να φέρει σε επαφή ένα ευρύτερο κοινό με μουσικές που δεν θα μπορούσε να έχει εύκολα επαφή. Tο Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. διαμορφώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που στον πυρήνα του βρίσκονται ευφάνταστες μεταγραφές για το παραπάνω σχήμα από τον χώρο της όπερας (Μαγικός αυλός, Καβαλερία Ρουστικάνα, Ριγκολέτο και Τουραντότ), του κινηματογράφου (Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος), του μιούζικαλ (West Side Story) και του ελαφρού τραγουδιού (μελωδίες του Χατζιδάκι).
Αθηναίων Πολιτεία: από τον Θησέα στον Σόλωνα από το Εθνικό Θέατρο | Αρχαιολογικός χώρος Ακαδημίας Πλάτωνος (Παλαίστρα) | 19.00
Προκρατήσεις εδώ
Το έργο Αθηναίων Πολιτεία είναι μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!