Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις για την 28η Οκτωβρίου
[In2life]: Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις για την 28η Οκτωβρίου

[In2life]: Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συγκεντρώνουμε μερικά από τα καλύτερα ιστορικά ντοκιμαντέρ που αξίζει (και όχι «που πρέπει») να δεις.

Αυτά δεν είναι τα ντοκιμαντέρ που έχεις συνηθίσει. Για την ακρίβεια, έτη φωτός μακριά από τη συρραφή θολών ασπρόμαυρων εικόνων από την Πίνδο που μας έβαζαν να βλέπουμε στο σχολείο –και κάπως έτσι οι μισοί εξ ημών μίσησαν για πάντα τα ντοκιμαντέρ και δεν πήραν ποτέ χαμπάρι πόσο έχει προχωρήσει η τέχνη από τότε. Για του λόγου μας το αληθές, δώσε μια ευκαιρία στα ντοκιμαντέρ που ακολουθούν.
Συμβολή στη νίκη: Η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο
Βασισμένο αποκλειστικά σε αρχειακό υλικό, αυτό το μισάωρο ντοκιμαντέρ του Αρχείου της ΕΡΤ επιχειρεί να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στον νικηφόρο πόλεμο των Συμμάχων εναντίον του φασιστικού άξονα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Παρακολουθεί τα γεγονότα από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940, την προέλαση των γερμανικών δυνάμεων στο ελληνικό έδαφος από τα βόρεια σύνορα της χώρας (Απρίλιος 1941), την εδαφική κατάκτηση της Αθήνας (27 Απριλίου) και τη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου) μέχρι την Απελευθέρωση το 1944. Το βλέπεις εδώ .
Το Μπαλκόνι: Μνήμες Κατοχής
«Η ιστορία ενός ναζιστικού εγκλήματος στο χωριό Λιγκιάδες, στο επονομαζόμενο «Μπαλκόνι των Ιωαννίνων». Ένας Γερμανός ιστορικός μαγνητοφωνεί τις μαρτυρίες των επιζώντων και διερευνά τα γερμανικά αρχεία» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της ταινίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!