Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Νίκος Χατζηπαπάς: «Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, συμμετέχω, δρω, υπάρχω»
[In2life]: Νίκος Χατζηπαπάς: «Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, συμμετέχω, δρω, υπάρχω»

[In2life]: Νίκος Χατζηπαπάς: «Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, συμμετέχω, δρω, υπάρχω»

Ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαπάς μιλά στο In2ife για το ιδιαίτερο project Kaspar Machine, λίγο πριν το συστήσει στο αθηναϊκό κοινό.

Συνδυάζει το θέατρο του δρόμου, το χοροθέατρο, την performance και την τεχνολογία, αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, όμως επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.
Το Kaspar Machine του Νίκου Χατζηπαππά, χρησιμοποιεί ως αφετηρία τα κείμενα του Αυστριακού συγγραφέα Πέτερ Χάντκε «Βρίζοντας το κοινό», «Κάσπαρ» και «Κραυγές» βοήθειας και με τη συνεισφορά ενός πολυμελή και πολυεθνικού θιάσου μιλά με τόλμη για τον εγκλεισμό.
Δείτε τι είπε ο σκηνοθέτης για το έργο του, αλλά και εν γένει για τις πειραματικές μορφές τέχνης και την έννοια του πολίτη.
Τι είναι το Kaspar Μachine; Ποια είναι η ταυτότητά του και ποια η καλλιτεχνική του μηχανική; Πώς «λειτουργεί;»
Το θέαμα Kaspar Machine είναι ένα εικαστικό δρώμενο, μία site specific εγκατάσταση που συνδυάζει το θέατρο του δρόμου, το χοροθέατρο, την performance και την τεχνολογία. Την αφετηρία του θεάματος αποτελούν ορισμένα κείμενα του Aυστριακού συγγραφέα της πρωτοπορίας Πέτερ Χάντκε: ένα μικρό απόσπασμα από το Βρίζοντας το κοινό, ψηφίδες από τον θεατρικό μονόλογο Κάσπαρ και αυτούσιο το κείμενο Κραυγές βοήθειας. Τα κείμενα αυτά ως κείμενα αγόρευσης, όπως τα ονομάζει ο συγγραφέας τους, ορίζουν τη σχέση του ηθοποιού με το κοινό ως μετωπική, κάτι που προσιδιάζει στο λαϊκό δρώμενο και στο θέατρο του δρόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!