Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Νέος αλγόριθμος για ασφαλή πορεία στα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα
[In2life]: Νέος αλγόριθμος για ασφαλή πορεία στα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα

[In2life]: Νέος αλγόριθμος για ασφαλή πορεία στα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα

Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο για την ασφάλεια των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Μέχρι τώρα ακόμη και τα πιο εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης έχουν πολλές αδυναμίες με αποτέλεσμα να σημειώνονται δυστυχήματα και να χάνουν την ζωή τους οι πολίτες.
Η αυτόνομη οδήγηση είναι μια συνθέτη ηλεκτρονική μονάδα η οποία αναλαμβάνει την κίνηση του αυτοκίνητου χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Ο σημαντικότερος λόγος που εξελίσσεται από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών είναι η δραστική μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος είτε σε αμέλεια.
Γερμανοί ερευνητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο με δεδομένα που συλλέχθηκαν από οχήματα στον πραγματικό κόσμο και τον δοκίμασαν σε προσομοιώσεις υπολογιστών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτός ο αλγόριθμος καθιστά τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα ασφαλή εφ ‘όσον οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων στο δρόμο ενεργούν υπεύθυνα.

Υποθέτοντας ότι άλλοι οδηγοί κυκλοφορίας ακολουθούν τους κανόνες του δρόμου, ο αλγόριθμος μπορεί να λάβει υπόψη απροσδόκητα γεγονότα, όπως και η εμφάνιση ποδηλατών.
Τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να υιοθετηθούν ευρέως μόνο όταν εξασφαλιστεί η ασφάλεια.
Η εκπαίδευση των οδηγών είναι απαραίτητη για τις έκτακτες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο.
Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης όταν εξελιχθούν στο επιθυμητό βαθμό, είναι ότι έχουν την ικανότητα να χάσουν τη συγκέντρωση τους ή να κουραστούν όπως μπορεί να συμβεί σε έναν οδηγό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!