Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Νέο αμάξωμα για τα ηλεκτροκίνητα Jaguar Land Rover
[In2life]: Νέο αμάξωμα για τα ηλεκτροκίνητα Jaguar Land Rover

[In2life]: Νέο αμάξωμα για τα ηλεκτροκίνητα Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να αυξήσει την ακαμψία του οχήματος κατά 30%, να μειώσει το βάρος κατά 35 κιλά και να βελτιώσει περαιτέρω τη δομή ασφάλειας της σύγκρουσης.

Η Jaguar Land Rover, ετοιμάζεται για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της με προηγμένο ελαφρύ αμάξωμα, που θα βοηθήσει στην παροχή αυξημένης εμβέλειας, μεγαλύτερης απόδοσης και πιο δυναμικής οδήγησης.
Το πρόγραμμα Tucana είναι ένα τετραετές πρόγραμμα για να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας στην μείωση 4,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2 μεταξύ του 2023 και 2032.
Η έρευνα θα επιτρέψει στην Jaguar Land Rover να αναπτύξει ελαφριές κατασκευές οχημάτων και κινητήρων, αντικαθιστώντας αλουμίνιο και χάλυβα με σύνθετα υλικά ικανά να χειριστούν την αυξημένη ροπή που παράγεται από μπαταρίες υψηλής απόδοσης, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και μειώνοντας τις εκπομπές CO2.

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να αυξήσει την ακαμψία του οχήματος κατά 30%, να μειώσει το βάρος κατά 35 κιλά και να βελτιώσει περαιτέρω τη δομή ασφάλειας της σύγκρουσης μέσω της στρατηγικής χρήσης προσαρμοσμένων σύνθετων υλικών, όπως ανθρακονήματα. Η μείωση του βάρους του αμαξώματος επιτρέπει την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών με αυξημένη εμβέλεια – χωρίς να επηρεάζονται οι εκπομπές CO2.
Τα σύνθετα υλικά προσφέρουν σημαντικές μειώσεις στο βάρος του οχήματος και μέχρι το 2022, η Jaguar Land Rover αναμένει να έχει αναπτύξει έναν στόλο δοκιμαστικών οχημάτων με τα νέα αμαξώματα.
Η ανάπτυξη νέων ελαφρών δομών αμαξώματος για την κατασκευή των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών θα είναι καθοριστικής σημασίας καθώς συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση της γκάμας των οχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!