Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [In2life]: Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις τα βουνά;
[In2life]: Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις τα βουνά;

[In2life]: Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις τα βουνά;

Στο Βελούχι, τον Χελμό, τη Ζήρεια και τον Ελικώνα, τα δάση φορούν τα χρυσοκόκκινά τους και τα Σαββατοκύριακά μας γίνονται μαγικά.

της Ηρώς Κουνάδη
Αν υπάρχει μια χρονιά που η φράση «λέω να πάρω τα βουνά» είναι 100% δικαιολογημένη, αυτή είναι σίγουρα το 2020. Πέρα από την πλάκα, οι πεζοπορίες στη φύση και (ας μην το παίζουμε υπεράνω) τα κοψίδια στον καθαρό αέρα μπορούν να κάνουν θαύματα για την διάθεσή σου. Άσε που κίνδυνος μεγαλύτερος από αυτόν που διατρέχεις στην Αθήνα δεν υπάρχει πουθενά. Πάρε λοιπόν το έτερό σου ήμισυ ή τους δύο κολλητούς σου, και φύγαμε για εκδρομούλα φθινοπωρινή.
Στο Βελούχι
Το βουνό που υψώνεται πάνω από το Καρπενήσι έχει κατ’ αρχάς ένα από τα ωραιότερα φαράγγια που μπορείς να περπατήσεις αυτή την εποχή, το εντελώς νεραϊδένιο Πανταβρέχει, με τα τρεχούμενα νερά του να ευθύνονται εν πολλοίς για το χαριτωμένο του όνομα. Έχει, επίσης, γλυκύτατα χωριά σαν το Βουτύρο, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό και τα πιο απομακρυσμένα Φιδάκια, και φαντασμαγορικές διαδρομές να τα ενώνουν μεταξύ τους, ό,τι πρέπει για αυτοκινητο-διαδρομές με ένα εκατομμύριο στάσεις. Όσο για πεζοπορίες στη φύση; Όρεξη να ‘χεις, και τα μονοπάτια που ξεκινούν τόσο από το Καρπενήσι όσο και από τα γύρω χωριά είναι το ένα ωραιότερο από το άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!