Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Τα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας έχουν άλλη χάρη
[In2life]: Τα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας έχουν άλλη χάρη

[In2life]: Τα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας έχουν άλλη χάρη

Από την Κυψέλη ως το Παγκράτι, και από εκεί στο Παλαιό Φάληρο και τον Χολαργό, δέκα γλυκύτατες, βιβλιοφιλικές γωνίτσες.

της Ηρώς Κουνάδη
Τα αγαπάμε τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς· για την αίσθηση οικειότητας που αποπνέουν, για τα διαλεγμένα ένα-ένα βιβλιαράκια τους, πολλά από αυτά σπάνια και πρωτότυπα (τα best seller όλοι ξέρουμε πού να τα βρούμε) για τις βιβλιοφιλικές κουβέντες που πιάνουμε κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι τους και ξεχνάμε να βγούμε. Γι’ αυτό είπαμε να τους αποτίσουμε ένα μικρό φόρο τιμής, συγκεντρώνοντας δέκα από τα αγαπημένα μας σε μια μικρή –και καθόλου εξαντλητική– λίστα.
Πλειάδες
Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι, τηλ.: 210 7249604
Έχει την πιο τέλεια αυλίτσα που έχεις δει σε βιλιοπωλείο, για να ξεφυλλίσεις τα βιβλία που σκέφτεσαι να αγοράσεις στον ίσκιο της φοινικιάς. Αγαπά, εκτός από τη λογοτεχνία, το δοκίμιο, την πολιτική ιστορία και τη φιλοσοφία.
Μωβ Σκίουρος
Πλατεία Καρύτση 3, τηλ.: 210 3251872
Κερδίζει δικαιωματικά το βραβείο του καλύτερου ονόματος στη λίστα μας, φιλοξενεί στα ράφια του ιδιαίτερες εκδόσεις από μικρούς ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ποίηση, το θέατρο και τη φιλοσοφία.
Μετεωρίτης
Φωκίωνος Νέγρη 68, Κυψέλη , τηλ.: 6932234316
Χειροποίητο δημιούργημα ενός Γάλλου που ερωτεύτηκε την Αθήνα, ο Μετεωρίτης έχει εκτός από προσεκτικά επιλεγμένες καινούριες εκδόσεις, και βιβλία από δεύτερο χέρι σε εξαιρετικές τιμές, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ποιητικές βραδιές και προβολές ταινιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!