Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [In2life]: Μικρά μυστικά για Σαββατοκύριακα στην Αίγινα
[In2life]: Μικρά μυστικά για Σαββατοκύριακα στην Αίγινα

[In2life]: Μικρά μυστικά για Σαββατοκύριακα στην Αίγινα

Ερημικές παραλίες, ταβερνάκια που αγαπούν οι ντόπιοι, θερινά σινεμά, αρχαία μονοπάτια και όλα όσα δεν ήξερες για την Αίγινα.

της Ηρώς Κουνάδη
Το νησί της διπλανής πόρτας μπορεί κάθε Αθηναίος που σέβεται τα Σαββατοκύριακά του να νομίζει πως το ξέρει σαν την παλάμη του χεριού του, ωστόσο κρύβει ακόμα μυστικά για λίγους και εκλεκτούς –και φίλους ντόπιων. Κράτα σημειώσεις, δεν τα άκουσες από εμάς.
Η πιο ερημική παραλία του νησιού λέγεται Πόρτες, βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι, έχει μεγάλα βότσαλα, δύο ταβερνάκια με φανταστική θέα στην θάλασσα κοντά της και πλήθη που λάμπουν διά της απουσίας τους ακόμα και στα βάθη του Αυγούστου. Τη βρίσκεις στον χάρτη εδώ .
Για τον Ελαιώνα ίσως κάτι να έχει πάρει το αυτί σου τα τελευταία χρόνια, που το μυστικό έχει αρχίσει να διαρρέει. Κάποιες από τις ελιές του έχουν δει σίγουρα πέντε και βάλε αιώνες να περνούν, ενώ κάποιοι λένε ότι μπορεί να μιλάμε και για χιλιετίες. Θα το καταλάβεις από τις κουφάλες στους κορμούς τους, που είναι σαν ολόκληρα δωμάτια. Το μαγικό αυτό τοπίο βρίσκεται εδώ και προσεγγίζεται από μονοπάτια που ξεκινούν από τα ορεινά χωριά Παχιοράχη και Καπότηδες, ή και από τον παραθαλάσσιο Μαραθώνα.
Φωτό: Aegina Project
Το ψηλότερο βουνό του νησιού λέγεται Όρος –όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού του Απόλλωνα λέγεται Κολώνα, επειδή του έχει απομείνει μόνο μια κολώνα, ναι δεν το ‘χουμε πολύ με τα ονόματα στο νησί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!