Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Κόντρα στη μιζέρια, στη Χαλκιδική ζωγραφίζουν τοίχους
[In2life]: Κόντρα στη μιζέρια, στη Χαλκιδική ζωγραφίζουν τοίχους

[In2life]: Κόντρα στη μιζέρια, στη Χαλκιδική ζωγραφίζουν τοίχους

Ένα μικρό γαλατι(στι)κό χωριό της Χαλκιδικής, αντιστέκεται στη θλίψη του λοκντάουν.

Επτά γυναίκες-μέλη του Συλλόγου Γαλάτιστας πήραν την πρωτοβουλία και έδωσαν μια νότα ζωντάνιας σε παλιά κτίρια της Παλαιοχώρας Χαλκιδικής.
Η πρώτη εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνίδων του Συλλόγου, στο πλαίσιο της δράσης «Ζωγραφική στις πλατείες» ήταν στις βρύσες της Γαλάτιστας. Το καλλιτεχνικό έργο στις βρύσες κέντρισε το ενδιαφέρον του Χρήστου Κομπόγιαννου, αντιδημάρχου της Παλαιοχώρας, με αποτέλεσμα να προτείνει στην καλλιτεχνική ομάδα του Συλλόγου να ζωγραφίσει το ΚΑΠΗ του χωριού, καθώς και τοίχους παλιών σπιτιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σόνια Καζλάρη, πρόεδρος του Συλλόγου, μετά την κίνηση του κ. Κομπόγιαννου ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα, αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς, έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών.
Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία, τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!