Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Κάτω τα χέρια από το μοναδικό Fiat 500
[In2life]: Κάτω τα χέρια από το μοναδικό Fiat 500

[In2life]: Κάτω τα χέρια από το μοναδικό Fiat 500

Το διάσημο και διαχρονικό χαμόγελο της αυτοκινητοβιομηχανίας εξελίσσεται μοναδικά στα χέρια του σχεδιαστή Roberto Giolito.

Μερικά πράγματα δεν πρέπει ποτέ να αλλάξουν. Πρέπει να παραμείνουν όπως είναι για να μας θυμίζουν την προσπάθεια φωτισμένων ανθρώπων που αφιερώθηκαν στη τέχνη τους, στη εξέλιξη ιδεών και στο πάθος τους.
Ο φάκελος Fiat 500, είναι ένα ανεκτίμητο τμήμα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ταίρι δεν έχει και ίσως ποτέ να μην αποκτήσει έναν ισχυρό ανταγωνιστή.
Με την παρουσία του το 1957, το Fiat 500 έφερε το χαμόγελο σε εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που απόκτησαν ένα όμορφο, πρακτικό και προσιτό αυτοκίνητο. Ο Roberto Giolito, σχεδιαστής και επικεφαλής της FCA Heritage πιάνει και πάλι το μολύβι του και δείχνει σε ένα σύντομο video τον τρόπο που το Fiat 500 διατηρεί το χαμόγελο του -χωρίς ούτε μια ρυτίδα- εδώ και 63 χρόνια.

Έχοντας ενταχθεί στη Fiat το 1989, ο Roberto Giolito είχε την ευκαιρία να εργαστεί με τον εμβληματικό Dante Giacosa, τον άνθρωπο που εκτός των άλλων δημιούργησε και το Fiat 500 το 1957. Σε σχεδιαστικό επίπεδο, κύριο χαρακτηριστικό του θρυλικού 500 αποτελούσε η μπροστά όψη που θύμιζε ένα χαμογελαστό πρόσωπο κάνοντας το μοντέλο εξαιρετικά αγαπητό, ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό. Λίγο μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Centro Style της Fiat το 2001, ο Giolito θα ερχόταν αντιμέτωπος με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του, μια αποστολή που θα έφερνε συγκίνηση, αλλά και φόβο σε κάθε σχεδιαστή αυτοκινήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!