Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Η Jaguar Land Rover σέβεται το περιβάλλον
[In2life]: Η Jaguar Land Rover σέβεται το περιβάλλον

[In2life]: Η Jaguar Land Rover σέβεται το περιβάλλον

Η φίρμα θα χρησιμοποιήσει νέα υλικά τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που βρίσκεται στους ωκεανούς.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, αναπτύσσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα αξιοποιήσει μερίδα αποβλήτων. Ειδικότερα, η premium μάρκα θα χρησιμοποιήσει νέα υλικά τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που βρίσκεται στους ωκεανούς και στα απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής.
Τα νέα υλικά που θα προέλθουν από την ανακύκλωση των αποβλήτων θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τμημάτων στις καμπίνες των μελλοντικών μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πατάκια δαπέδου και εσωτερικές επενδύσεις από ίνα Econyl, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο βιομηχανικό πλαστικό, κομμάτια υφάσματος από κατασκευαστές ενδυμάτων, δίχτυα ψαρέματος από τη γεωργική βιομηχανία και άλλα υλικά βρίσκονται στον ωκεανό.
Η Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες της αποτελούν μέρος της αποστολής «Destination Zero».

Τα μοντέλα Land Rover και Jaguar θα έχουν εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα απορρίμματα ως μέρος των προσπαθειών αειφορίας της βρετανικής εταιρείας.
Ο βρετανός κατασκευαστής οχημάτων συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία ινών και πολυμερών, Aquaful, στην προσπάθειά της να αυξήσει τη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων στα αυτοκίνητά της.
Το υλικό «αναγεννημένο νάιλον» χρησιμοποιείται ήδη από επώνυμα είδη μόδας, αθλητικών ειδών και ρολογιών πολυτελείας για τη δημιουργία τσαντών, σακιδίων, μαγιό και ιμάντων ρολογιού.
Σε ένα χρόνο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα ανακυκλώνει έως και 40.000 τόνους απορριμμάτων, μειώνοντας τον αντίκτυπο του νάιλον στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 90% σε σύγκριση με το υλικό που παράγεται από το πετρέλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!