Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Ιπτάμενο ταξί με ιταλική φινέτσα
[In2life]: Ιπτάμενο ταξί με ιταλική φινέτσα

[In2life]: Ιπτάμενο ταξί με ιταλική φινέτσα

Η Fiat συνεργάζεται με μια startup στη Καλιφόρνια για να φέρει στους… ουρανούς ένα ιπτάμενο ταξί.

Η Fiat Chrysler Automobiles σχεδιάζει να βοηθήσει την Archer, μια startup στη Καλιφόρνια, να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξέλιξης και κατασκευής ενός ιπτάμενου ταξί. Οι κοινές προσπάθειες των δυο εταιρειών είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής στο προτεινόμενο ηλεκτρικό αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης.
Η αλυσίδα εφοδιασμού χαμηλού κόστους της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εξειδίκευση στα προηγμένα υλικά και στη μηχανική θα βοηθήσει να καταστήσει το όχημα της Archer πιο προσιτό, ανέφεραν οι εταιρείες. Η Archer είπε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει το αεροσκάφος του στις αρχές του τρέχοντος έτους, και η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023.
«Η ηλεκτροδότηση στον τομέα των μεταφορών είτε στους δρόμους είτε στον αέρα είναι το μέλλον και με οποιαδήποτε νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η κλίμακα είναι σημαντική», δήλωσε ο Doug Ostermann, επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης της FCA. Ανέφερε αμοιβαία οφέλη από τη συνεργασία και είπε ότι θα επιταχύνει την άφιξη νέων επιλογών μεταφοράς.
Η Archer είναι μία από τις πολυάριθμες εταιρείες που εργάζονται για να κινητοποιήσουν την αγορά μιας νέας κατηγοριασ αεροπορικών ταξί που ονομάζεται ηλεκτρικά κατακόρυφα αεροσκάφη απογείωσης και προσγείωσης(eVTOL). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα ικανό να μεταφερει δύο έως δώδεκα επιβάτες σε σύντομες διαδρομες πάνω από τους γεματους με αυτοκινητα δρομους σε πολυσύχναστες πόλεις, όπως το Πεκίνο, το Ντουμπάι, το Λος Άντζελες και το Σάο Πάολο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!