Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Είδαμε πρώτη φορά όπερα στη νέα πλατφόρμα της Λυρικής
[In2life]: Είδαμε πρώτη φορά όπερα στη νέα πλατφόρμα της Λυρικής

[In2life]: Είδαμε πρώτη φορά όπερα στη νέα πλατφόρμα της Λυρικής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε τη δική της streaming πλατφόρμα, κι εμείς βάλαμε μια συντάκτρια που δεν είχε ξαναδεί όπερα ποτέ να σου γράψει εντυπώσεις.

της Ηρώς Κουνάδη
Ένα από τα βασικά πράγματα που μας δίδαξε ετούτο το λοκντάουν, είναι πως το παραμικρό καινούριο πράγμα μπορεί να κάνει ένα μικρό θαύμα για την ψυχική μας υγεία. Ειδικά κάτι που μοιάζει έστω και αμυδρά με «γεγονός», κάτι που συμβαίνει όσο εμείς είμαστε παγιδευμένοι σε μια πεντάμηνη Μέρα της Μαρμότας, είναι ικανό να μας γυρίσει πίσω στην παλιά μας ζωή –τότε που ένα καινούριο πράγμα συνέβαινε σχεδόν κάθε μέρα, κι εμείς σου λέγαμε και σου ξαναλέγαμε πως αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που αγαπάμε την Αθήνα.
Η streaming πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , που βρισκόταν σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Νοέμβριο, σήκωσε και επίσημα την ηλεκτρονική αυλαία της την Κυριακή 14 Μαρτίου, κι αυτό σε όρους καραντίνας ήταν κάτι τόσο κοντά σε γεγονός που οριακά σκεφτήκαμε να βάλουμε τα καλά μας για να δούμε από το σαλόνι μας την πρεμιέρα του Ντον Τζιοβάνι.
Ο Ντον Τζιοβάνι, που λες, είναι η πρώτη από τις διεθνείς συμπαραγωγές της Λυρικής. Το μεγαλόπνοο σχέδιο ήταν να κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, και εν συνεχεία να ταξιδέψει στα άλλα δύο λυρικά θέατρα που συμμετέχουν στην παραγωγή, την Όπερα του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία και τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, της οποίας ο καλλιτεχνικός διευθυντής είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!