Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Hortus Conclusus: 36 ιστορίες για την άνοιξη που (δεν) χάσαμε
[In2life]: Hortus Conclusus: 36 ιστορίες για την άνοιξη που (δεν) χάσαμε

[In2life]: Hortus Conclusus: 36 ιστορίες για την άνοιξη που (δεν) χάσαμε

Η Ίρις Κρητικού παρουσιάζει το βιβλίο της, Hortus Conclusus, μια συλλογή 36 μικρών ιστοριών, γραμμένες στην καραντίνα.

Την Ίριδα Κρητικού δεν την γνωρίζουμε για τις λογοτεχνικές της δημοσιεύσεις, αλλά για την μακρά παρουσία της στα εικαστικά πράγματα της χώρας, ως επιμελήτρια ορισμένων από τα σημαντικότερα events που πραγματοπιήθηκαν επί ελληνικού εδάφους την τελευταία εικοσαετία.
Πώς νιώθει, άραγε, ένας άνθρωπος που ενώ όλη του τη ζωή γράφει εισαγωγικά και επεξηγηματικά κείμενα παρουσίασης καλλιτεχνών και εκθέσεων, αποφασίζει μια μέρα που απλά δεν αντέχει να κάνει αλλιώς, να γράψει πράγματα διαφορετικά; Να γράψει για τις μικρές μπαλάντες της εσωστρεφούς καθημερινότητας και για τις συνειρμικές μνήμες που τον κράτησαν όρθιο, αυτοτελή και παράδοξα ευτυχή κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού;
Όλοι μας ζήσαμε την καραντίνα, και μέσα σε αυτήν κάναμε ανασκόπηση. Βρήκαμε τον εαυτό μας. Αναρωτηθήκαμε. Και ίσως μερικές φορές να προσπαθήσαμε να βγάλουμε περισσότερο νόημα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δημιουργώντας.
Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου από τις 12.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 12.00 έως τις 17.00, πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Κρητικού HORTUS CONCLUSUS – Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης στο ApArt Suite (Πραξιτέλους 15-19, 4ος όροφος) στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιείται παράλληλη έκθεση 36 πρωτότυπων έργων του Νεκτάριου Αποσπόρη που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή το βιβλίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!