Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Trio στον Κήπο του Μεγάρου
[In2life]: Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Trio στον Κήπο του Μεγάρου

[In2life]: Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Trio στον Κήπο του Μεγάρου

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Trio του θα εμφανιστούν στον Κήπο του Μεγάλου στις 12 Ιουλίου κι εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, είναι ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες της χώρας, που έχει καταφέρει μέσα από το έργο του να κερδίσει παγκόσμια φήμη.

Μετά από μια δημιουργική περίοδο, αναζήτηση, και διεθνή -όπως τόσα χρόνια- παρουσία, ο ταλαντούχος πιανίστας και οργανίστας έρχεται να παίξει για την πρωτεύουσα της γενέτειρας Ελλάδας, στον πιο όμορφο κήπο της. 12 Ιουλίου λοιπόν ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Trio του, που αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Κίμωνα Καρούτζο στο μπάσο και τον Jason Wastor στα ντραμς, θα μας παρουσιάσουν την τελευταία τους δουλειά με τίτλο «The Passing» θα εμφανιστούν στον Κήπο του Μεγάρου .
Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 με πέντε νέες συνθέσεις του δημιουργού αλλά και δύο διασκευές, σε αγαπημένα του παλιότερα κομμάτια. Με αφορμή τη συναυλία του λοιπόν, μιλήσαμε με τον Γιώργο Κοντραφούρη, ο οποίος μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα.

Πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή μαζί της τη μουσική σας και τον τελευταίο σας δίσκο;
«Νομίζω ότι είναι ένας δίσκος που περιγράφει τις δικές μου εντυπώσεις από μια περίοδο του παρελθόντος, αλλά και τις προσδοκίες για το μέλλον, μάλλον το κοντινό, αποτυπωμένες στη μορφή του κλασικού piano trio (δηλ. Πιάνο, κοντραμπάσο και drums), ένα σχήμα που η δυναμική του μου αρέσει πάρα πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!